mei 222017
 

Ik woon in een klein stadje waar het meestal wel gemoedelijk aan toe gaat. Maar ook hier zijn wat regels. Zo woon in de binnenstad en daar zijn soms wat extra regels. Zo is het stadspark verboden voor honden. Ook aangelijnd, dat verzin ik zelf niet, dat staat er met een bord bij.

Het is namelijk niet alleen zo dat honden poepen (en dat wordt dan soms niet opgeruimd), maar ook pissen. (Wat niet is op te ruimen). Het park in de binnenstad is aangeduid als een openbare kinderspeelplaats.
Dus mocht er toevallig onverhoopt iemand met een hond lopen, dan meldt ik me even dat ze beter het park uit kunnen lopen, omdat een bekeuring toch al snel een € 90 gaat kosten en dat zou toch zonde zijn.

Maar natuurlijk zijn er altijd mensen die denken dat ze alleen op deze wereld leven, regels juist voor iedereen zijn, behalve voor hun. In onvervalst plat Amsterdams werd me duidelijk gemaakt, dat de hond niets deed. Hij daagde me zelfs uit om de politie maar te bellen. Altijd fijn die toeristen.
En dan moet het toeristenseizoen nog gewoon beginnen.

Love As Always
Di Mario

 

Dit is zeker iets voor jou.

  13 Responses to “Want Amsterdam is poep op de stoep.”

 1. Hier hebben we een hondenweide waar de honden zich kunnen uitleven zonder iemand te hinderen.

 2. Oh, heel herkenbaar, ook hier in het park gebeurd het zelfde.
  En hier zijn het bewoners, toeristen zijn dus eigenlijk eigenwijze bewoners. Hans

 3. Een park waar geen hond in mag is absurd, zulke regels overtreed ik ook.

 4. Dan krijg ik de neiging om de man te arresteren… Dat mag je als burger als je een overtreding constateert.

 5. Gelukkig wonen wij vlak bij De Leidse Hout waar honden gelukkig nog los mogen lopen. Ennuh toeristen is vaak raar volk maar je kan niet zonder ze he 🙂

 6. ja, tegenwoordig met die handige gadgets, waarom ruimen ze het niet op…..urine gaat natuurlijk niet…
  gisteren zag ik een filmpje, van een vrouw met een dikke auto die haar hondje liet poepen en het liet liggen, iemand had het gezien en gooide het in har auto, die kon er niet mee lachen, maar eigenlijk deed ze het zelfde.
  Eén @->- voor jou

 7. Niets zo erg als poep op de stoep en niet alleen in Amsterdam.
  De boete mag nog veel hoger zijn, misschien dat de baasjes het dan leren om op te ruimen…!!

 8. Poep opruimen moeten de mensen doen. Het is ook vies in de park. Maar niet iedereen doet het. Als hond schijterij krijgt dan gaat het moeilijk. Poep opruimen vind ik netter in de park. Hier bij ons rapen soms wel op. Niet iedereen doet het. Zonnige dag gewenst.

 9. Hoi di Mario…

  Ja, je hebt gelijk.
  In een park waar kinderen willen en kunnen spelen moet de hondepoep opgeruimd worden.
  Je hoort een plastic zakje kunnen laten zien, waar je het in doet. Is verplicht, meen ik…

  Groetjes!
  Marlou

  .

 10. Vroeger zag je echt veel poep op de stoep van die hele grote taarten. Moet zeggen dat dat nu gelukkig bijna niet meer is… Je hebt er altijd van die mensen bij hè?? Die denken dat de wereld van hen is… is dat typisch Amsterdams? Maak het hier nl ook veel mee…

 11. whahahaha ja hier hetzelfde, maar gek genoeg met de Polen die hier nu rond rennen, of Engelsen zelfs laatst ‘ich habe et nicht gewust’ krijg ik dan, did not see that sign….. bla…

  right… nou ja… Het hangt er wel vanaf wie er aan de hond hangt of mee loopt of ik iets zeg of niet…

  x

  https://www.youtube.com/watch?v=ioNp-tiO0tg

 12. Aso’s heb je overal en in alle lagen van de bevolking. Bij ons mogen binnen het dorp honden alleen aangelijnd uitgelaten worden en dient de poep opgeruimd te worden. Dat laatste vind ik niet meer dan normaal.
  Lieve groet ♥

 13. Sommige mensen denk altijd dat zij de uitzondering op een regel mogen zijn. :/

Sorry, the comment form is closed at this time.