dec 102018
 
Bijna ben ik door mijn wandeling van Leiden heen. 
maar is er nog zoveel moois te zien. 
Elk hofje heeft wel een eigen waterpomp
De een nog mooier dan de ander. 
Het zijn ware stukjes paradijs in de grote stad. 
met soms wel hele oude onderdelen, 
neem bijvoorbeeld deze lichtschakelaar, 
zo zie je ze niet snel meer. 
Deze visverkoper stond er wel zo mooi, 
maar hij was allang uitverkocht. 
Geen vis te vinden in zijn bak. 
bij Kuperus was de drankvoorraad ook al verruild voor huisraad. 
En in een nieuw hofje vonden we natuurlijk ook weer een waterpomp. 
alles keurig onderhouden. 
Ik zag er geen een te koop staan, 
maar de prijs zal ook wel mooi zijn. 
De laatste voor vandaag. 
Doet u weer zachtjes de poort achter u dicht. 

Love As always
Di mario 

  11 Responses to “Als Leiden in last is.”

 1. Een bekende uitspraak: “Leiden in last”.
  Een waterpomp gaf schoner water dan uit de gracht.
  De vis verkoper staat stijf van de schrik.
  “de drankvoorraad ook al verruild voor huisraad”, bezopen toch.
  De hofje blijven vredig plekjes in de stad. hans

 2. Hofjeswoningen zijn nooit te koop. Die zijn alleen te huur.

 3. Een van de mooiste steden van Nederland, dat blijf ik vinden.

 4. die hofjes zijn werkelijk prachtig Di Mario

  knap in beeld gebracht

 5. Leiden is ook wel een mooie stad maar zelf hier nog nooit geweest en door jou heb ik weer heel wat gezien wat ik helemaal niet ken. Ik heb wel ooit eens ergens gelezen dat er meer van die markt verkopers beelden moeten staan in het centrum van Leiden of ergens bij de Nieuwe Rijn. De bloemenkoopman moet staan op de Visbrug, en de lakenverkoper naast de Koornbrug en de visboer die jij fotografeerde staat bij de Karnemelksbrug op de Botermarkt. Klopt dit?? Maar of ze er allemaal nog zijn dat weet ik niet. Mooie foto’s dat zeker. Dus dank je wel.

 6. Dat is prachtig, die kleinschaligheid en keurig onderhouden. Dan is het leven echt genieten.

 7. Wat moeten jullie genoten hebben die middag en ook waanzinnig veel gelopen zo te zien. Ik ben blij dat jullie zo genoten hebben en we moeten echt een afspraak maken om in het voorjaar de koffertjes wandeling te maken.

 8. Het is prachtig om in de hofjes te gaan kijken als ik dat zo zie op je foto’s, en eigenlijk heb ik dat nog nooit gedaan

 9. Leiden is zeker mooi om toe te gaan. Deze plek zijn wij nog niet geweest. Wat mooie tuin. Hofjes is altijd wel leuk om te kijken. Beeldenkunst ziet geweldig uit. Mooie foto’s gemaakt. Ik hou wel van hofjes kijken. Fijne dag.

 10. Hoi Di Mario,

  ja… jij weet het wel allemaal te vinden, daar in Leiden.
  Ik meen dat ik de visverkoper ook wel eens gezien heb…

  Shalom van Marlou

  .

 11. Je hebt gevoel voor detail…
  En zal de poort zachtjes achter me dicht maken. 🙂
  Groetjes

Sorry, the comment form is closed at this time.