aug 262019
 

De vakantieperiode is zo’n beetje voorbij, de meeste toeristen zijn weer
weg, dus het is tijd om een balans op te maken.

1 Mensen die klagen.
* Waarom heb je dit zak hondenvoer niet met in die verpakking.
Sorry mevrouw, er staan hier spullen om te verkopen. Ik heb nog wel een andere verpakking van hetzelfde soort. Maar die is dan te groot of juist te klein.
*Word ik nog geholpen, ik sta hier al even.
Sorry meneer, ik zie u net vijf seconden geleden binnen komen.

2 Mensen die bellend afrekenen.
*Natuurlijk is uw telefoontje belangrijker dan ik dat ben. Maar sta er niet versteld van als ik wat harder praat (en dus door uw telefoongesprek heen praat) omdat u niet luistert.

3 Ongeduld van mensen die in de rij staan.
* Gelooft u mij, hoe meer u zucht en steunt, hoe meer ik afgeleid ben en niet sneller kan werken.

4 Mensen die een minuut voor sluitingstijd nog naar binnen willen.
* Ik weet precies wat ik wil, ik ben binnen twee seconde weer buiten, maar dat lukt niemand. Sterker nog. de ervaring is dat deze mensen gemiddeld de meeste tijd nodig hebben. (tenminste zo voelt dat). Vergeet niet dat als de winkel dicht is, wij niet gelijk met u naar buiten lopen, maar dat wij dan nog niet klaar zijn met werken.

5 Mensen die alle verpakkingen omdraaien, omdat ze de analyse willen lezen, want ze hebben op internet gelezen waar ze op moeten letten.
* Geloof mij mensen, je kunt aan die analyse kun je niet zoveel zien. Helemaal niet als je op één ingrediënt let. Vraag het gewoon aan ons. Dan houden wij de winkel wat netter.

6 Kinderen.
* Waarom worden kinderen niet meer opgevoed of hoeven ze zich niet te gedragen bij mij in de winkel van hun ouders.

7 Mensen die hun portemonnee gaan zoeken als ze bij de kassa staan.
* En dan het liefst nog klagen dat het afrekenen zo lang duurt.

8 In het magazijn ligt niet alles wat mensen in de winkel niet meer kunnen vinden.
* Het is geen toverbox. Wat ik niet heb, heb ik niet. Dingen kunnen gewoon uitverkocht zijn.

*Klikfoto*

Love As Always
Di Mario

  8 Responses to “Winkel”

 1. Even stoom aflaten kan deugd doen. Onvriendelijke en lastige klanten vind je overal, zelfs bij mij.

 2. Wat zijn Nederlanders toch zeuren denk ik wel eens…

 3. Ik heb vroeger zo’n 20 jaar in de herenmode gewerkt. Herken een hoop van wat je schrijft maar moest ook direct terugdenken aan die #^5*5Rt634*87%% klant die na een lange week voor de Kerst met allemaal koopavonden op Kerstavond om 1 minuut voor 5 ( ik mocht een uur eerder dicht) binnenkomt en mij tot 18.30 uur bezig heeft gehouden en toen zei, ik kom na de kerst wel terug het is nu wat overhaast kiezen . In die tijd moest ik een klant afhelpen hoe laat het ook werd, ik vergeet die man nooit meer.

 4. Hoorde ook ik de buurtsuup dat het drukker was, maar ook andere onprettige dingen.
  Komt ook nog een logje over, vakantie is niet altijd een positieve belevenis voor sommige mensen. Hans

 5. dit is echt, ik zie dat ook aan de kassa, eerst staan ze te zuchten enz, en eens als ze aan de beurt zijn moeten ze hun klantenkaart zoeken , ik ben ook wel ongeduldig, maar ik ben klaar voor de kassa zal ik maar zeggen, ik ben daar ook altijd vlug weg
  Een @->- voor jou.

 6. Het leven van een winkelier in vakantietijd is zwaar… grapje natuurlijk, ik begrijp je heel goed.

 7. Mensen hebben in het algemeen wel wat te klagen maar dat is mens eigen vermoed ik. En gisteren ook zoiets ontmoet in een winkel dat men klaagde bij de kassa. Jammer dat de mensen ook soms zoveel een klein lontje hebben. En dan geen geduld hebben. Gelukkig heb ik geduld genoeg en zeg altijd. De tijd is er altijd en wie geen tijd heeft is vast in tijden gekastijd door de tijd heen. Geniet van de tijd dat jij er bent op aarde en leer elkander eens te begrijpen. Niet iedereen is even snel. Behandel de mens zoals je zelf ook behandelt wilt worden. Dan zal het vast veel beter gaan.

 8. ik was nog niet klaar hoor. De tijd deed mijn muis andere dingen doen lol. vervolg op wat ik net schreef.

Sorry, the comment form is closed at this time.