nov 012019
 

Roken is zonder twijfel de meest vreemde gewoonte die wij mensen ooit
hebben geadopteerd. Toch snap ik wel waarom ze het doen; het kalmeert
je. Rokers zijn eigenlijk een beetje sneu, want ze hebben zichtbaar
zoveel onrust in hun leven, dan ze hun welzijn en gezondheid riskeren
om de onrust te kalmeren. En dan is het aan de roker de vraag die ze
bij zichzelf moeten stellen; ‘waarom ben ik zo onrustig?‘. Zodra je
dat weet, kun je aan de slag met stoppen met roken. Afijn, mocht je
mijn woorden in twijfel trekken, dan hebben de goudeerlijke mensen
uit de tabaksindustrie nog wel iets toe te voegen aan dit verhaal.

Love As Always
Di Mario

  8 Responses to “Toen was geluk heel gewoon.”

 1. Goede avond Di Mario, ik heb vroeger gerookt, ach alle medestudenten rookten ook dus deed je snel mee, mijn ene grootvader was sigarenfabrikant mijn vader rookte altijd kleine sigaartjes,maar hij is lang geleden ook gestopt met roken.( hij is ook al jaren geleden gestorven maar niet aan een longziekte) Men riep toen nog :”Een tevreden roker is geen onruststoker” Ja dat is wel veranderd. Inmiddels ben ik al meer dan twintig jaar geen roker meer dus mijn verslaving is echt verleden tijd. Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik niet meer rook, de rokers worden steeds meer als paria’s behandeld, en als ik dan in de regen iemand buiten zie staan om te roken, heb ik er medelijden mee, maar gelukkig hoef ik geen sigaret meer.

 2. Het is niet alleen onrust, het is vooral een gewoonte die je moet doorbreken. En niets zo lastig als dat…

 3. Ik ben 42 jaar gestopt omdat een producent een interview afbrak omver de gevolgen van het roken.
  Hans

 4. Ik rook al heel lang niet meer. Zo lang dat ik zelf niet eens meer weet wanneer we gestopt zijn. Destijds rookte iedereen, zo ook ik, iedere dag toch wel een pakje… en van de een op de andere dag niets meer.

 5. Gelukkig hebben wij nooit gerookt. Roken is slecht voor de gezondheid. Ik vind ook smerig dat de mensen zich roken. Ruikt helemaal naar zijn kleren. Trekt erin. Maar bij sommige mensen rookt wel heel erg op de dag. Leuk filmpje. Wat fijn dat je weer terug bent. Fijn weekend gewenst.

 6. Onrust? Stress? Die was ik al voorbij… het was en werd de gewoonte, en juist contra… als ik fun had… eigenlijk… momentje… ondertussen, bijna 11 maanden gestopt.. met nog ups en downs…

  Maar dit filmpje, steengoed!

  X

 7. roken is slecht voor de gezondheid, rokers horen dat iedere dag zoveel keer, dat ze het niet meer willen whoren….
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 8. Ik ben nu 6 jaar van het roken af en geniet er nog steeds van 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.