jan 022020
 

77 miljoen, ik vind het veel.
En dan is het alleen nog maar het legale
vuurwerk wat ‘geteld’ is. Ik vind het bizar.

Buurvrouw verderop in de straat waarschuwde
ons al dat de noodtoestand uitbrak in de straat
op oudejaarsavond. Het zou toch niet.

Het zou dus wel. Op twee plekken zijn buren
eerst naar Duitsland gegaan om daar ‘het een
en ander’ te halen, nou dan weet je het wel. .

Gelukkig ben ik vanuit de binnenstad wel wat gewend,
daar klinkt het vaak ook nog hard in die smalle stegen.

en gelukkig heb ik nog een hele jonge zoon, die
vroeg of ik hem om één uur naar bed wilde brengen.
Natuurlijk ben ik even bij hem komen liggen
en natuurlijk ben ik per ongeluk in slaap gevallen.

77 miljoen, had ik al gezegd dat ik het veel vind.

Privepraat

Love As always
Di Mario

  9 Responses to “Oorlog”

 1. Gelukkig is het niet jouw en mijn geld. Natuurlijk kunnen er nuttiger dingen mee gedaan worden. Net als met het levensgevaarlijke alcohol, met oorlogsgeld, met bonussen voor de top van corporaties, met onnodig wachtgeld voor politici, met de drie miljoen euro die Nederlanders gezamenlijk uitgeven aan Candy Crush en andere geldverslindende hobby’s als oldtimers rijden, schoenen bestellen en een deel van de bestelling ‘gratis’ terugsturen, met onnodige zorgkosten ontstaan door te voorkomen sportblessures, met camera’s ophangen tegen zelfmoordterrorisme, et cetera.

 2. Als je nagaat dat er ook nog eens 58.000 kg in beslag is genomen aan illegaal vuurwerk gaat er gigantisch veel geld om in dat circuit.

 3. NIET normaal di mario…
  wat een verspilling, wat een vervuiling, wat een angsten, en wat een vreselijke ongelukken….

  ik vind het zó erg, ik hoop écht dat dit het laatste jaar was van dat vuurwerk, ik teken elke petitie, ga door met de strijd tegen die zooi,

  en oh ja…
  Gelukkig nieuwjaar di mario samen met je lieverds,
  xxx

 4. Het is inderdaad veel geld en dan nog de schade die is veroorzaakt.
  Nee van mij hoeft het ook niet meer, ook om het menselijk en dierlijk leed. Hans

 5. ik snap dat vuurwerk niet, ik denk altijd aan de dieren
  * Een @->- voor jou.

 6. Ik heb er niets mee, maar dat heb ik met meer niet. Ik vind het ook bizar. Heel bizar.

 7. ik denk dat ik ook maar een handeltje ga starten dus… dan kan ik de durf ook omzetten naar doen 😉

  Het is natuurlijk niet te geloven dit, met zoveel armoede etc. nou aan mij hebben ze nul verdiend.

  X

 8. Te zot voor woorden. Het leeg wel een oorlogsgebied. Traditie? Tijd voor een breuk!
  Alles afschaffen en alleen nog siervuurwerk door de gemeente laten organiseren.
  Lieve groet ♥

 9. Niet normaal dat bedrag. Vroeger uiteraard zelf ook wel vuurwerk afgestoken, maar vond het al vrij snel zonde van mijn geld. Een totaal vuurwerk verbod ben ik niet echt voor omdat veel steden en of dorpen niet het geld hebben zelf een vervangende show te organiseren. Daarnaast haal je dan mensen hun huis uit om er nar te gaan kijken aan de andere kant van de stad. Denk dat we moeten beginnen met verbod op knalvuurwerk en dat ook handhaven.

Sorry, the comment form is closed at this time.