mei 042020
 

Vandaag gaan we herdenken, maar het is anders
dan anders. Dat maakt het vreemd, maar ook goed
tegelijk. Een hoop mensen zijn het thuiszitten zat.

Dit duurt op dit moment slechts enkele weken,
de oorlog duurde vijf jaar. Wat een verschil.

Herdenken hoeft niet bij een monument als je het
maar doet omdat het uit je hart komt.

Privepraat

Love As Always
Di Mario

Dit is zeker iets voor jou.

  12 Responses to “Gedenken”

 1. Ik heb het dit jaar moeilijk met deze dagen. De doden herdenken kan ik me nog wat bij voorstellen. Maar de vrijheid vieren als onze ouders of grootouders gevangen zitten op een kamertje in een verpleeghuis gaat me te ver.

 2. gek is het he, zó stil, zo leeg en sereen…

  gedenken… elke dag,
  xxx

 3. De 4 mei herdenking is heel anders verlopen dan we gewent zijn.
  Dit was de meest verdrietige dodenherdenking die ik heb meegemaakt.
  Een lege Dam, alleen de duiven waren te horen.
  Ik heb gehuild bij het gedicht en moest ook aan jou denken.
  Zoveel verdriet uit mij kinderjaren kwamen boven, het verdriet van mijn ouders. Hans

 4. Ja dat gedenken gaat nu wat anders…
  Moet iedere keer lachen als de vlaggen buiten gaan want er is er een die het rood aan de onderkant heeft hangen en dat al jaren 😉

 5. Ingetogen herdenking, heel apart

 6. Het is niet te vergelijken, er zijn meer verschillen dan overeenkomsten. Het is goed dat het herdenken sowieso altijd doorgaat. En de ene keer meer de nadruk op dit, dan weer op dat, en zo blijven we herdenken. Vrijheid.

 7. geniet van je feestdag
  nu zal die in de stilte verdwijnen
  maar de herinnering blijft
  -€en @->- voor jou.

 8. Nu geen halfstok. Nu hele vlag stok opgehesen. Feestdag is dan heel anders. Het is wel zo vieren kunnen eigenlijk niet. Het is zo anders van dit jaar. Alles is evenementen gesloten. Maar geniet van je feestjes. Groetjes,

 9. Het gevoel kwam pas, toen ik de lege Dam zag…. dit jaar, heb ik er altijd dagen van tevoren al last van, dodenherdenking, zet door, tot mijn kind jarig is… dit jaar… had ik dat niet… het was eerder… oh even opletten het is 4 mei… maandag…. Heel raar en vreemd, omdat we dus binnen zitten ook… dagen lijken hetzelfde zonder werk en in een andere omgeving…

  Maar ja, toen zag ik de Dam.. de kerk… en de koude rillingen liepen over mijn lijf, tranen in mijn ogen… in stilte…. herdacht…

  X

 10. Ha Di Mario,

  ja…
  herdenken moet.
  En eigenlijk is één keer per jaar te weinig.
  maar goed: één keer per jaar. En dan goed doen!!

  Sjalom van Marlou

 11. Tachtig jaar geleden begon WOII. Veel mensen moesten vluchten of vechten. Velen hebben nooit een eerlijke kans gehad… Wij hoeven alleen maar thuis te blijven. Dat kunnen we toch zeker wel?
  Herdenken móet. Dit jaar was heel bijzonder. De toespraak van de koning vond ik indrukwekkend.
  Wat ook mooi is zijn de vele vlaggen in de straten.
  Lieve groet ♥

 12. Ik vond het dit jaar een van de meest indrukwekkende herdenkingen, maar kan het allemaal nog steeds moeilijk een plekje geven.

Sorry, the comment form is closed at this time.