jun 112020
 

Over het nut van de strontvlieg: ooit kwamen veehouders in Normandië op het idee om een insecticide door hun koeienvoer te mengen. Een groot succes, de vliegen vielen dood neer naast de koeienvlaai. Daardoor bleven zoveel koeienvlaaien liggen, dat de weilanden bedekt raakten onder een dikke laag poep. Het gras ging dood en de koeien hadden niks meer te eten. De moraal van dit verhaal: sommige insecten mogen dan een imagoprobleem hebben, ze zijn noodzakelijke schakels in ons ecosysteem.

Van alle dieren op aarde is driekwart insect. Geen wonder dat je er de meest bizarre levensvormen vindt. En dan natuurlijk het grootste mirakel van veel insecten, hun metamorfose: de larve ziet er heel anders uit dan het volwassen dier. Soms heeft die larve zelfs een andere naam, alsof het om twee verschillende dieren gaat.

Het belangrijkste is, als je dieren bestrijdt, doe het dan niet met gif. Dit kan andere dieren ook aantasten. Alle dieren zijn nodig in ons leven, ze zijn er niet voor niets, ook al zie je het nut er niet altijd van in.

Privepraat

Love As Always
Di Mario

  10 Responses to “Insect”

 1. Amen! Misschien zie jij het ook bij je in de buurt. Velden die oranje kleuren omdat het gras wat erop stond dood moet. Vervolgens planten ze ons eten erop en zijn ze verbaasd dat mensen ziek worden. Hier is jet elk voorjaar een ellende. Halfdode hommels die we oppeppen met suikerwater.
  Nu zie je weer dat boeren langs hun veld bloemen planten, krijgen ze geld voor! Als ze nou eens normaal gras neer zouden zetten is beter voor de koeien ook.

 2. Hier ben ik het 200% mee eens!
  Egels hebben het nu moeilijk omdat er vergif wordt gebruikt ter bestrijding van de eikenprocessierups. Onvergeeflijk…
  Lieve groet ♥

 3. ik ben het hélemaal met je eens di mario,
  de mens is zichzelf aan het vernietigen, het begon klein maar neemt steeds grotere vormen aan…..
  voor mijn gevoel is het 2 voor 12 🙁

 4. Ik sluit me helemaal bij je aan.

 5. Als de mens het ecosysteem aantast, krijgen ze zelf de rekening gepresenteerd. Hans

 6. Het lijkt wel een kinderboek. Zo werkt voorlichting, mensen dingen vertellen wat en hoe ze moeten denken.

 7. Je hebt gelijk al die insecten hebben nut en houden het ecosysteem in evenwicht

 8. zolang ze niet bij mij binnen zitten is het ok voor me
  bij insecten denk ik altijd, waar heeft die juist op gezeten…
  -€en @->- voor jou.

 9. Helemaal waar, tegelijk, soms.. grrrrrr hahahaha

  X

 10. Je hebt helemaal gelijk in. Insecten moet bespaard houden. Anders word het niks. Goed geschreven. Di Mario. Fijn weekend.

Sorry, the comment form is closed at this time.