nov 202020
 

S heeft vanuit school dit schooljaar een agenda gekregen.
Om aan te wennen wat een schoolagenda inhoudt, hoe
je huiswerk opschrijft en natuurlijk de verantwoordelijkheid
dat je elke dag dat ding meeneemt naar school en huis.

De eerste periode was het netjes erin schrijven en kijken,
maar van de week begon ze ineens de buitenkant te versieren
met foto’s van haarzelf van vroeger. En dat deed mij weer denken
aan de agenda’s die vroeger op school had. Ik heb ze bij de laatste
verhuizing volgens mij allemaal weggegooid, maar ik had er altijd
wel veel lol in om in die dingen te tekenen, plakken en schrijven.
En soms.. heel soms was er nog ruimte voor huiswerk.

*Klikfoto*

Love As Always
Di Mario

  11 Responses to “Toen was geluk heel gewoon”

 1. Ik denk dat het eenieder van ons overkomt, de eens zo mooie, nette en schone agenda verwordt tot een raadsel aan figuren, plaatjes en schunnige voorstellingen van alles wat er niet in hoort. Waarin het regelmatig voorkomt dat er niet eens meer plaats is om dat huiswerk te noteren. Vooral vervelende lessen geven aanleiding tot geklieder van de eerste orde.

 2. Wat leuk en heel herkenbaar… Ze zal misschien een voorbeeld hebben gezien op school… iemand die het ook weer van een van haar ouders had gehoord. Ik heb mijn schoolagenda’s ook niet meer. Echt te lang geleden. Maar wel nog veel van mijn gewone jaaragenda’s vanaf 1997. Ook daarin zit van alles geplakt en geschreven. Niet zo als die schoolagenda’s. Maar er dingen in bewaren was toch leuk en nog steeds.

 3. Wat leuk dat sommige gewoontes uit ‘onze’ jeugd nog bestaan, Di Mario! Ik had een Garfield agenda, later eentje van de Kijk, een Vrouwenagenda, Spiderman…

 4. Leuk dat de scholieren dat nog steeds doen. Ik heb op zolder nog mijn oude ‘versierde’ Rijam agenda’s liggen. Ik heb ze al veel verhuizingen meegenomen en kon het nooit over mijn hart verkrijgen om ze weg te gooien. Het zijn een soort dagboeken uit mijn middelbare schooltijd.

 5. Ja, zo hoort een schoolagenda eruit te zien…. 🙂

 6. Deze schoolagenda is zeker vol getekend. Apart om te zien. IK heb ik ook vroeger gedaan. Jeugd doen dit graag om te doen. Dan vervelen zich. Gaan ze dit doen. Fijn weekend.

 7. Hahaha geweldig, ja, mijn agenda’s bleven ook niet netjes. Gelukkig hield ik niet zo van huiswerk maken 😆

 8. goed bezig geweest
  ik kribbelde ook graag alles vol tot ergernis van mijn ma
  -Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.-

 9. Mijn laatste agenda heb ik bewaard! Helemaal volgeplakt en getekend maar niet zo mooi als die van jou…
  Lieve groet ♥

 10. Ik heb niet veel spijt van mijn oude spullen die ik ooit weg heb gedaan, maar van mijn agenda’s nu toch wel, hahahaha

  Mooi, dat sommige dingen gewoon blijven, zoals het opsieren van je agenda.

  X

 11. Ik heb er in de opslag nog een paar liggen, waren echte kunstwerkjes en aan het eind van het jaar vijf keer zo dik als toen je ze kocht.

Sorry, the comment form is closed at this time.