dec 212020
 

Denken is zo buitengewoon moeilijk
dat velen de voorkeur geven aan oordelen.

Love As always
Di mario

  9 Responses to “Spreuk van de dag”

  1. Ik vind de spreuk anders ook behoorlijk oordelend overkomen. Ik denk, jawel, dat de meeste mensen wel kunnen denken maar te beïnvloedbaar zijn misschien.

  2. 🙂 weer een nadenktje hé di mario 🙂

    hele fijne feestdagen gewenst

    xxx

  3. een oordeel denk je toch ook over na? Of ben ik nu gek, denken is denken, en je bedenkt wat je wilt zeggen, en daar kan een oordeel bij zitten. Als je jurylid bent, moet je je beoordeling ook kunnen onderbouwen, en daar zit hem vaak de kneep in dan 😉

    Overigens, wordt oordelen als negatief gezien, maar in alles, echt alles, zit ook een goede zijde aan vast. Positief en negatief… judgement call.. fractie van een seconde, moet je oordelen over een situatie bijv. Ik beoordeel ook graag mijn eigen werk, als ik creatief bezig ben… dat kan ook!

    X

  4. Oordelen doe ik niet, dat heb ik al vaker geschreven. Daar zijn anderen voor. Alles heeft een oorzaak denk ik dan…

  5. Oordelen lijkt makkelijker maar denken is zeker beter…

  6. Oordelen maakt het meestal alleen maar erger. Mondje dicht en nadenken dus.

  7. Ik denk als ik het woord oordeel zie aan de Bijbelse spreuk : “Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt” Ik had een oude tante die nooit in een kerk kwam maar wel vaak met dit soort spreuken strooide. Als ik ruzie had met mijn zus riep ze : “Kaïn en Abel” maar ze was een heel goedhartige vrouw, die haar laatste dubbeltje nog weg zou geven. Tenminste zo heb ik haar gekend, als kind kijk je toch op een andere manier naar mensen dan in je volwassen leven. Later heb ik wel eens gehoord dat ze nu niet bepaald een makkelijk mens was, ook niet voor zichzelf. Maar wij als kinderen hadden bij haar een streepje voor.

  8. Oordelen probeer ik te vermijden Mario…

    Daarvoor moet je kennis van zaken hebben

    prettige dag

  9. Het is de kunst je oordeel voor jezelf te houden. Velen delen ‘m graag met de wereld.
    Weer een wijze spreuk!
    Lieve groet ♥

Sorry, the comment form is closed at this time.