aug 062021
 

Verbaasd was ik laatst toen ik Y ophaalde bij een
klasgenootje waar hij speelde. Hij mocht nog wel
even een snoepje uit de snoeplade pakken toen
hij wegging… Een volle snoeplade van 1 meter breed.

Y vroeg nog, hadden jullie geen snoep dan, maar
natuurlijk wel, maar niet in zulke grote maten.
Ik weet nog wel de kauwgomballen die een cent
kostte (en ook net zolang smaak hadden als je het
woord cent kon uitspreken). Nee neem dan de
kauwgom van Donald Duck… met een strip.

Geluk

Love As always
Di Mario

  9 Responses to “Toen was geluk heel gewoon”

 1. Ik kan me niet herinneren dat ik vroeger snoepte. Dat was aan mij niet besteed.

 2. Dan was de keuze vast reuze 😉

 3. Ik mijn kinderjaren was er nog niet veel snoep, was toen nog niet in.
  Wel Bazoeka kauwgom uit de automaat, maar thuis niet hoor.
  Ook de kinderen zijn geen grote zoetekauwen aan snoep.
  Een snoepje prima, maar wel met mate. Hans

  Ot. De verzoekjes zijn gedraaid in de show.
  Voor Y toch nog Bokertov Y gedraaid, nu is Oma tevreden.
  Kan wel zeggen dat ik je je hele leven al ken, is toch heel bijzonder.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  • ik ken bazoeka kauwgom dan weer uit Israël. Met een hebreeuwse strip erin. Wat grappig. Ik wist niet dat dat ook in Nederland was verkocht.

   Love As Always
   Dimario

 4. De snoepwinkel van het buitenlucht zwembad waar ik bijna dagelijks kwam in mijn schoolvakantie. Kreeg je een beetje geld van je ouders mee. En in mijn tienerjaren naar de Jamin In H. veen waar je voor 5 cent al wat kon kopen. Moet je tegenwoordig bij de Jamin komen, ongelooflijk wat een prijzen er worden gevraagd.

  De Donald Duck kauwgom ken ik nog wel, die waren vreselijk lekker.

 5. Ja, die stripjes kan ik me ook nog herinneren.
  Fijn weekend.

 6. Ja met die plakplaatjes erin, ik ken ze maar heb het idee dat ze kleiner waren? Wij hadden een snoepkast maar daar stond ook servies in en overigens geen echt snoep. Chips, nootjes, koekjes en misschien drop. Zeker niet dat Engelse spul.

 7. ik ken jeugd die toen geld kregen voor snoepjes te kopen
  wij kregen dat thuis niet,
  als mijn mama ging winkelen wist de winkelier dat we thuis met 5 kinderen waren en we kregen 5 karamellen en 5 lekstokken
  -Een @->- voor jou.

 8. Heel veel snoep had mijn moeder ook niet voor ons. En ik heb het met mijn kids ook altijd in de hand gehouden. Ik heb ook wel eens zoiets gezien hoor, mijn buurvrouw in 1976 had dat ook. Voor haarzelf maar ook de kinderen konden maar pakken. Ik denk dat wij van dat bedrag wat ze per week daarvoor uitgaf zeker een paar dagen konden eten. Een beetje teveel van het goeie? Nee van het slechte…

Sorry, the comment form is closed at this time.