jun 022022
 

Ik was afgelopen maandag niet duidelijk in mijn verhaal.
De Joodse les, wat dat inhoudt. Eigenlijk is het heel simpel
maar ook weer veel omvattend. Is dat duidelijk genoeg? 😉

Dacht ik al. De Joodse les houdt namelijk in dat we alles
bespreken en leren wat met het Jodendom te maken heeft.
Dus niet alleen de taal komt in aanmerking, ook de feesten,
de gewoonten, het bidden. En dat allemaal op een zodanig
niveau dat ik het ook begrijp het voor kinderen ook te
begrijpen is en ook nog leuk blijft om naar toe te gaan.

Privepraat

Love As always
Dimario

  8 Responses to “Joodse les (2)”

 1. Dat klinkt heel erg interessant. Het is dus voor volwassenen en kinderen als ik het goed begrijp.

 2. Nogal veelomvattend dus, Di Mario. ‘Even’ alles leren van een eeuwenoude cultuur…poe hé! Ik benijd je niet. Maar ook weer wel want leren over een cultuur is altijd mooi. Zeker wanneer je je die cultuur eigen wilt maken.

  Komende maandag leer ik van afstand met jullie mee als ik een lezing bijwoon van een meneer die les geeft aan de Ben Gurion universiteit in Jeruzalem. Met name over overeenkomsten en verschillen in het gebruik van symbolen tussen de eerste Kabbalisten en de eerste Vrijmetselaars, daarbij inhakend op wat er aan Rituelen bekend is bij de Oude Egyptenaren. Zoiets. Jammer dat je nu toevallig deze maandag al wat anders doet, anders had ik jou graag op de gastenlijst gezet. Als het je interessant lijkt, uiteraard.

 3. Lijkt me duidelijk, maar niet makkelijk, vooral de taal en tekens.

 4. Het zijn de roots van het bestaan, dus goed om daar van te leren en door te geven aan de volgende generatie.
  “Wie zijn roots niet kent, heeft ook geen toekomst” Hans

 5. Als je het leuk vindt moet je het zeker doen, anders niet natuurlijk.

 6. zo heeft ieder geloof zijn lessen wel denk ik?
  maar of ze ook verstaanbaar zijn is anders, want meestal kregen wij die als kind

 7. Dat dacht ik eigenlijk al, dat zijn zaken die toch geleerd moeten worden aan kinderen. Toch benieuwd wat het woord op het plaatje betekent… want dat is toch een woord denk ik…

 8. Zal best heel interessant zijn

Sorry, the comment form is closed at this time.